Hakukonemarkkinointi

Hakukonemarkkinoinnin tai kansankielisemmin Google-markkinoinnin avulla yrityksesi viesti tavoittaa kuluttajat silloin, kun he itse sitä kaipaavat. Mikä olisikaan näkyvyyden kannalta parempaa kuin esimerkiksi kattoremontteja tarjoavana yrityksenä osua hakukoneen käyttäjän silmiin juuri silloin, kun hän on etsinyt kattoremonttiin liittyvää tietoa. Hakukonemarkkinointi on oivallinen väline sekä paikallisen että kansallisen (tai jopa kansainvälisen) näkyvyyden hankkimiseen.

I-Medioiden hakukonemarkkinoinnin palvelut tuottaa tytäryhtiömme Myynninmaailma Oy.

Mitä on hakukonemarkkinointi?

Hakukonemarkkinointi (SEM eli search engine marketing) jaetaan yleisesti kahteen kategoriaan, hakusanamainontaan ja hakukoneoptimointiin. Kummankin perimmäisenä tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman relevanttia näkyvyyttä hakukoneista.

Hakusanamainonta (SEA eli search engine advertising) on hakukoneissa tehtävää maksettua mainontaa, jonka avulla yrityksen mainos saadaan näkymään haluttujen hakutermien yhteydessä. Tunnistat hakusanamainokset esimerkiksi Googlen hakutuloksissa siitä, että niiden yhteydessä mainitaan sana ”mainos”. Hakusanamainonnan etuna on se, että luodut mainokset alkavat näkyä heti mainonnan aloittamisesta lähtien ja riittävillä rahallisilla panostuksilla paikka hakutulosten yläosassa on otettavissa nopeastikin näppeihin. Hakusanamainonnan teho kuitenkin lakkaa sillä sekunnilla, kun mainonta lopetetaan.

Hakukoneoptimointi (SEO eli search engine optimization) puolestaan lähestyy samaa asiaa siitä näkökulmasta, että yrityksen oman verkkosivuston sisällöt optimoidaan hakukonenäkyvyyden osalta mahdollisimman hyvin, jotta sivut näkyisivät luonnostaan eli orgaanisesti jo ensimmäisten hakutulosten joukossa. Hakukoneoptimoinnin etuna on se, että kun yrityksesi on päässyt sisältöä optimoimalla hakutulosten kärkijoukkoon, ei yhdestäkään orgaanisesti tulleesta sivustovierailijasta tarvitse maksaa mitään (vs. hakusanamainonta, jossa jokainen klikkaus tietää myös kustannuksia). Hakukoneoptimoinnin avulla saavutettu kärkipaikka on myös maksettua mainontaa pysyvämpi tapa pysyä hakutulosten kärjessä – sivusi näkyy käyttäjille osuvilla hakutermeillä kellon ympäri, ilman budjettirajoituksia. Hakukoneoptimointi ei kuitenkaan ole täysin ilmaista sekään, vaan se vaatii pitkäjänteistä ja jatkuvaa sivustosisältöjen kehittämistä eli niin aikaa, rahaa kuin osaamistakin.

Tehokas hakukonemarkkinointi hyödyntää sekä hakusanamainontaa että hakukoneoptimointia. Nämä kaksi hieman erityyppistä markkinoinnin muotoa tukevat toisiaan ja oikein käytettynä ne muodostavat kokonaisuuden, jonka avulla yrityksenne näkyvyys paranee ja myynti kasvaa.

Laitetaanko myös sinun yrityksesi hakukonenäkyvyys kuntoon? Meillä I-Medioilla ja etenkin tytäryhtiöllämme Myynninmaailmalla on vuosien kokemus tuloksellisen hakukonemarkkinoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta, joten voit luottaa, että avullamme saavutat toivotut tulokset hakukonemarkkinoinnin kentällä.

Tutustu muihin markkinointi- ja viestintäpalveluihimme

Ota yhteyttä

I-Mediat myynti

puh. 06 2477 205
myynti@i-mediat.fi

Juhannus vaikuttaa Ilkka-Pohjalaisen aineistoaikatauluihin ja ilmoitustilavarauksiin. Lue vaikutukset tästä artikkelista.... Lue lisää
I-Mediat
Uusi bisnestapahtuma Roihu sytyttää liike-elämän liekkeihin! Perjantaina 27.8.2021 Seinäjoen OmaSp Stadionilla ja verkossa järjestettävän tapahtuman teemana on modernin johtajuuden matka. Paikalla puhumassa on mm. Diili-finalisti Petri Matero.... Lue lisää
I-Mediat
Katso Google-markkinointia koskevan webinaarin tallenne maksutta.... Lue lisää
I-Mediat

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi markkinoinnin uusimmat kuulumiset ja tiedon mainostusmahdollisuuksista.

Palvelumme

Kokonaisvaltainen markkinoinnin, myynnin ja mainonnan palvelumallimme auttaa yritystäsi tavoitteiden saavuttamisessa.

Kaikki palvelumme